top of page
1924100_10153952745426093_27685884569346

B Sides

Οι b-sides αποτελούν την εξέλιξη μιας παρέας φίλων που έπαιζαν μουσική από το τέλος του 1999. Μετά από πορεία περίπου 5 ετών με συναυλίες, ζωντανές εμφανίσεις σε live σκηνές και ηχογραφήσεις κομματιών, το γκρουπ αυτό διαλύθηκε. 

Η παρέα συνέχισε με την προσθήκη νέου drummer και από το 2004 ως τις αρχές του 2007 ο ήχος εξελίχθηκε και δοκιμάστηκε σε ατέλειωτες πρόβες. Μετά από αλλαγές drummer και τραγουδιστή, οι b-sides βρήκαν τον ήχο και το ύφος που επιθυμούσαν και αποφάσισαν να δραστηριοποιηθούν.

Το Δεκέβρη του 2007 πραγματοποίησαν τo πρώτο live μαζί με τους Flakes στην Πολιτεία στην Πάτρα.

Στις αρχές του 2008 ηχογράφησαν στο NoiseBox studio και κυκλοφόρησαν σε 500 κόπιες το ανεξάρτητο demo single "Morning After" που περιείχε τα κομμάτια "Queen" και "Forest". To single μοιράστηκε δωρεάν.

Το "Queen" συμπεριλήφθηκε στη συλλογή "Audiobook no.4" του postwave.gr. Μπήκε επίσης στο airplay του Max FM, του Πολιτεία FMκαι του Mojo Radio στα top 10 του οποίου συμπεριλήφθηκε 3 φορές.

Την άνοιξη του 2008 ηχογράφησαν δύο ακόμα demo κομμάτια στο Noise Box studio, το "Kill" και το "Who". Το cd δεν κόπηκε σε μεγάλη ποσότητα και το demo single με τίτλο "K-9" μοιράστηκε σε φίλους και σε ραδιοφωνικούς σταθμούς.

Το Μάϊο συμμετείχαν στο 2ο Music Wave festival στο An Club στην Αθήνα.

Τον Ιούνιο συμμετείχαν σε δύο ακόμα live festival στην Πάτρα (School of Rock και Free your Voice) και έκαναν ένα live στο clubCatamaran.

Τον Ιούλιο κυκλοφόρησε δικτυακά το remix του κομματιού "Kill" από τον Chris Nemmo. Το ep "Bad Science" που κυκλοφόρησε σε περιορισμένες κόπιες αμέσως μετά, περιλαμβάνει τα 4 κομμάτια και το remix του Chris Nemmo.

Τον Αύγουστο υπέβαλλαν το κομμάτι "Queen" στο διαγωνισμό Coca Cola soundwave vol. 2. 

Το κομμάτι ξεχώρισε και οι B-sides συμμετείχαν στο live του Coca cola soundwave στο Bios στο τέλος του Σεπτέμβρη μαζί με τους Lepage, τους Kathrin the thrill και τη Monika.

Τον Οκτώβρη ηχογράφησαν ένα ακόμα demo κομμάτι με τίτλο "I speak your words" στο Noisebox studio. Το κομμάτι αυτό μπορεί να βρεθεί μόνο στο site και στη myspace σελίδα του συγκροτήματος

Tο Νοέμβριο το κομμάτι "Queen"  συμπεριλήφθηκε στο compilation cd στο τεύχος 6 του περιοδικού Muzine.

Το Δεκέμβρη κυκλοφόρησε η πρώτη επίσημη κυκλοφορία των b-sides στην b-otherside records. Πρόκειται για ένα 7ιντσο single με τίτλο "Queen" και περιέχει τα κομμάτια "Queen" και "Forest"  για πρώτη φορά σε mastered ολοκληρωμένη μορφή. Η μίξη, η ηχοληψία και η παραγωγή έγινε στο Noisebox studio από τον Διονύση Μπάστα (Raining pleasure)  και το master έγινε από τον Eroc(Grobschnitt) και τον Τάκη Δημουλά στο Original Meister Studio στη Γερμανία. Το 7ιντσο κυκλοφορεί σε 500 αριθμημένες κόπιες.

Το Δεκέμβρη το κομμάτι "Kill"  συμπεριελήφθει στη νέα διπλή συλλογή “Turning point” του Δημήτρη Παπασπυρόπουλου (Best Radio) που κυκλοφόρησε από τη Universal.

Το single “Kill” με το ομώνυμο κομμάτι και στην πίσω πλευρά το “Speak your words” κυκλοφόρησε  εντός του Μαρτίου σε 200 αριθμημένες κόπιες από την B-otherSide Records ενώ  το “Forest” γνώρισε έντονο airplay από την συχνότητα του Rock FM, ανεβασμένο για 3 εβδομάδες στο Top 5 του σταθμού.

Ακολούθησε τον Μάιο η έκδοση του cd “Story without end” ,που κυκλοφόρησε με την υποστήριξη του Rock Fm ,περιλαμβάνοντας 10 κομμάτια και αντιστεκόμενοι στην λογική των απομονωμένων hits και προτείνουν ένα ολοκληρωμένο άλμπουμ που ακούγεται από την αρχή ως το τέλος με 10 τραγούδια ενταγμένα στην υπηρεσία ενός συνολικού ύφους, ενός ενιαίου ηχητικού και στιχουργικού αποτελέσματος. Στην προσπάθεια αυτή χρησιμοποίησαν και βοήθεια από φίλους. Ο Τηλέμαχος Τσαρδάκας έγραψε στίχους για τα κομμάτια που ανοίγουν και κλείνουν το δίσκο ενώ ο Αλέξανδρος Logoutαπό τους The Place Within συμμετέχει με τα ξεχωριστά φωνητικά του σε ένα κομμάτι.

Τον Δεκέμβρη του 2010 κυκλοφόρησε και η συλλεκτική έκδοση του ντεμπούτου album των B-sides, «Story without end».Η αριθμημένη, διπλή, white labeled βινυλιακή έκδοση κυκλοφόρήσε σε 100 μόνο αντίτυπα,περιέχει το album καθώς και 8 ακυκλοφόρητα κομμάτια σε ένα δεύτερο δίσκο, ένα dvd-r με βίντεο και live του συγκροτήματος, promo αφίσες από τις 3 κυκλοφορίες του συγκροτήματος, ένθετο στίχων και μία συλλεκτική κάρτα με αρίθμηση.Όλα τα παραπάνω σε τυπωμένο και πλαστικοποιημένο μεν, χειρωνακτικά διπλωμένο δε εξώφυλλο που ανοίγει σαν folder.

 

b-sides: 

Ανδρέας/Φωνή 

Γιώργος/Κιθάρα 

Χρήστος/Κιθάρα 

Γιάννης/Μπάσο 

Χρήστος/Drums

 

Περισσότερες πληροφορίες στο www.b-sides.gr και www.myspace.com/bsidesband

bottom of page